fb

Utflyktsmål

Dalslands Kanal

Ett av Sveriges sällsynta smultronställen ligger i Dalsland-Nordmarken – Sveriges sjörikaste område. Där binder en av Europas vackraste vattenvägar – Dalslands kanal – ihop en labyrint av stora och små sjöar, älvar och idylliska, slingrande kanalstumpar till ett båt och kanotsportområde vars motstycke du får leta länge efter. Bara en mil är grävd eller sprängd kanal. Resten är ett 24 mil långt segelbart sjösystem.

http://www.dalslandskanal.se/

 

Dalslands Moose Ranch

I den 10 ha stora älgpark strövar 8 tama älgar i skogsterräng med gott om skydd, mat och vatten och lever som älgar brukar. Kom riktigt nära dessa mäktiga djur och få ett minnesvärt besök i Dalsland. Älgen är världens största hjortdjur och är helt skapad och anpassad till den miljö de lever i här. Besök Dalslands Moose Ranch så får du veta mer om älgen.

http://www.dalslandsmooseranch.se/

 

Dalslands Konstmuseum

Uppe på en höjd med fantastisk utsikt över sjön Spången ligger Dalslands konstmuseum. Den vackra museibyggnaden smälter väl in bland de röda husen i den gamla bruksmiljön och är skapad efter ett ekologiskt koncept. Museet inrymmer en samling intressanta Dalslandsföremål, bl. a. allmogemöbler, koppar, en förnämlig silversamling, samt smakprov på konst av dalsländska mästare som t.ex. Otto Hesselbom, Olof Sager-Nelson, Sixten Lundbohm och Georg Suttner.

http://www.dalslandskonstmuseum.se/

 

Forsbacka GK

Banan är en naturskön golfbana ritad av Nils Sköld. Här finns hotell, shop, restaurang, golfbana och kulturbyggnader från 1700 och 1800-talet. Golfanläggningen rankas som en av Sveriges bästa och den ligger på en mycket vacker plats, som fått smeknamnet ”Den Dalsländska skönheten”.

http://www.forsbackagk.se

 

Handverksmagasinet Åmål

Hantverksmagasinet är en ideell förening som är öppen för alla som håller på med slöjd, konsthantverk eller har ett allmänt intresse av slöjd. I det fina spannmålsmagasinet från 1800-talet, finns butiken. Här kan du köpa slöjd och konsthantverk, såsom textil, trä, smide, keramik, smycken och rättvisemärkta varor. Temautställningar pågår året om.

http://hantverksmagasinet.eu/

 

Klässbols Konfektyr

Se hela processen, hur man kokar sockerlagen och bearbetar den till en "klubbdeg", hur den dras och hur man fixar "ränderna". Sedan är det dags för klubbtillverkning och då är det din tur! Du får en klump och en pinne, sen får du lära dig hur man av detta gör en spiralklubba. Klubban tar du med dig hem och efter klubbkoket är det dags för karamellprovning och du får möjlighet att handla av nykokta mjuka karameller!

http://klassbolskonfektyr.se/

 

Klässbols Linneväveri

I fabriksbutiken kan du även inhandla produkter, med tillgång till hela sortiment, samt produkter ur andra sorteringen. Här får du alltid fabrikspriser, som garanterat är värt ett besök.

http://www.klassbols.se

 

M/S Vänervåg

Passagerarbåten m/s Vänervåg gör båtturer på Vänern vid Åmål och Säffle. Du kan även boka m/s Vänervåg för charter med företag, föreningar och olika grupper.

http://www.vanervag.se/

 

Not Quite

Not Quite är en plats och ett nätverk för konstnärer, hantverkare och formgivare. På det gamla pappersbruket skapades förutsättningar för all sorts kreativt, arbete och utställningsytor, café och butik där alla kan ta del av den sjudande kreativiteten i den Dalsländska skogen. Not Quite har på kort tid gjort sig känt som ett av de främsta besöksmålen i regionen. Kombinationen av högklassig konst och konsthantverk i naturskön Dalslandsbygd, med goda förutsättningar för fika eller lunch, har visat sig vara ett vinnande koncept.

http://www.notquite.se/

 

Sportfishing Dalsland

Professionell fiskeguide specialiserad på gäddfiske i Dalslands sjöar och i Vänerns skärgård. Följ med oss i våra båtar som är Marcraft (70 hp Suzuki) med stora kastdäck för spinnfiske samt Lowrance 8 tums skärmar Garmin 9 tums, och Minn Kota iPilot. För trolling använder vi bl.a. Scotty djupriggar. Alla typer av spinnfiskeutrustning finns och en mängd olika beten. Följ med på Dalslands klarvattensjöar och lura de största gäddorna!

http://www.sportfishingdalsland.com/